5 Nisan 2014 Cumartesi

Adana Gezilecek Yerler - Tarihi Mekanlar

Tarihi ve doğal pek çok güzelliğe sahip olan Adana, ülkemizin görülmesi gereken şehirlerinden biri...

Akdeniz bölgesinin en gelişmiş ve güzel kentlerinden biri olan Adana, aynı zamanda Türkiye'nin de en kalkınmış illeri arasında yer alıyor. Adana'da tatil yapmayı düşünüyorsanız sizi keyifli bir gezi rotası bekliyor. Eğer Adana'da gezilecek yerler neresidir diye araştırıyorsanız, işte Adana'da görmenizi önerdiğimiz başlıca yerler.
Antik Kentler: Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan Adana, tarihte pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir bölge. Dolayısıyla da burada tarih meraklılarının gezip görebileceği antik kentler yer almakta. Kozan ilçesindekiAnavarza Antik Kenti, Tufanbeyli ilçesindeki Şar Antik KentiCeyhan Nehri kyısında bulunan Misis Antik KentiYumurtalık ilçesindeki Ayaş Antik Kenti bu ören yerlerinin başında geliyor.
Müzeler: Adana'nın geçmişine ışık tutan birbirinden etkileyici müzlere Adana gezininiz sırasında uğramanızı tavsiye ettiğimiz duraklardan. Adana Arkeoloji MüzesiAdana Atatürk EviAdana Etnografya MüzesiMisis Mozaik Müzesi Adana'daki başlıca müzeler arasında.
Tarihi Yapılar: Bir şehri tanımanın en keyifli yollarından biri de elbette o kentteki tarihi yapıları görmek. Adana'da gezip görebileceğiniz pek çok tarihi yapı ve eser var. Bunlardan başlıcaları ise Adana KalesiAnavarza KalesiYılanlı KaleFeke KalesiAdana Taş Köprü,Varda KöprüsüAdana Ulu CamiiHasan Ağa Camii, Ağca Mescit, Gön HanıTuz HanıÇarşı Hamamı ve Irmak Hamamı.
Yaylalar: Adana'nın yaylaları diğer güzellikleri kadar meşhur. Özellikle yaz aylarında bunaltıcı sıcaktan kaçmak isteyenlerin ilk adresleri yaylalar oluyor. Belemedik YaylasıAkçatekir Yaylası, Pozantı Yaylası, Nemrun Yaylası ve Horzum Yaylası Adana'nın en meşhur yaylaları arasında. Eşsiz doğal güzelliğe ve manzaraya sahip olan Adana yaylalarını görmeden gezinizi bitirmeyin. Yaylaların yanı sıra Seyhan Barajı, Kapız, Çakıt Suyu, Karatepe Aslantaş Milli Parkı gibi mesire yerleri de Adana'da gezebileceğiniz yerlerden. 

FOTOGRAFLAR 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder